A pályázatot a Göcsej TA adta be a hálózat létrehozása céljából 2015. tavaszán. A programba 6 megyéből 8 szervezetet vontak be, hogy az adott megyében programokat szervezzenek a téma népszerűsítésére és új tagok toborzására.

Baranya megye: Ormánság Alapítvány

Somogy megye: Öko-völgy

Visnyeszéplaki Faluvédő és Közművelődési Egyesület

Tolna megye: Nagyszékelyi KÖRTE

Vas megye: Hegypásztor Kör

Veszprém megye: Élő Bolygó Alapítvány

Pangea

Zala megye: Göcsej Természetvédelmi Alapítvány

Az itt felsorolt szervezetek mind több éve foglalkoznak gyümölcsészettel. A Nagyszékelyi KÖRTE-n belül mi és "a mi Gáborunk" viszi a program szakmai részét. Mi 2008 óta próbáljuk gyakorlatban alkalmazni a gyümölcsészet elveit és szabályait.

 

A Göcsej TA elnöke, Darázsi Zsolt és a program koordinátora, Lázár Péter a ZalaTV Civil Kurázsi nevű magazinműsorában ad hírt a pályázat lényegéről és a benne rejlő lehetőségekről.

A videót innen eléritek: kattints ide!

Ha van olyan ismerősöd, aki az érintett megyék valamelyikében lakik, továbbítsd neki a blogunknak ezen oldalát. Ha téged is érint, és érdeklődsz a programok iránt, akkor javaslom, hogy kövesd figyelemmel a megyédben lévő szervezet honlapját, hogy tájékozódhass az aktuális programokról!

Aki Tolna megyében él, az jelentkezzen be nálunk a neonata.kukac.freemail.hu címen. A tárgyhoz írd oda: "gyümölcsész háló".