Február végén tartottuk meg Nagyszékelyben a szokásos magbörzénket. A hangulat megint családias volt, sok barátunk eljött, jól éreztük magunkat.

Aki lemaradt, az se csüggedjen! A MAGHÁZ honlapján (http://maghaz.hu/) tud keresni az idei magfeleslegünk között "neonata" felhasználó név alatt. A tájfajtákból, melyekről több éve mi fogjuk a magot, kipróbálásra alkalmas magmintákat (kb. 10 szem) tudunk küldeni pénzmentes alapon. Ennek célja, hogy a nálunk jól működő fajtákat kipróbálhassák mások is más tájegységekben. Ha beválik náluk is (3 év kell a fajtának az átálláshoz!), akkor tartsák fenn, és népszerűsítsék! Minden érdeklődő 6 fajtát kérhet a raktáron lévő készletből. Figyelem!: A honlap a már kifogyott fajtákat is tartalmazza, hogy ne kelljen újból feltölteni őket. Jelzi viszont, hogy épp van e.

A magház honlapjáról a kapcsolatfelvétel is elindítható, hiszen pont a kapcsolatok építése az egyik fő célja. Magfogási praktikákról is talál az érdeklődő hasznos anyagokat.

(Szoktunk képzéseket is szervezni kertészeti növények kiskertes magfogásával kapcsolatosan. Idén Nagyszékelyi helyszínnel nem tudunk biztosítani ilyen lehetőséget, de ha meghívnak bennünket, előadást tudunk tartani a témában.)

Ha megírta nekem, mire van szüksége, és visszaigazoltam, hogy tudom teljesíteni a kérést, akkor már csak egy felbélyegzett borítékot kell küldenie, hogy a postaköltség ne minket terheljen.

Jó böngészést kívánok, mint a MAGHÁZ csapat egyik tagja.